Deklarata për kukit


Përdorimi i kukive dhe përbërësve shtesë të medias sociale të "Sonova"

KUKIT

Ne aplikojmë skedarë personalizimi në faqen tonë të internetit. Kukit janë skedarë të vegjël të ruajtur nga shumica e shfletuesve të internetit për të gjurmuar informacionin e vizitorëve dhe për të mundësuar që "Sonova" ta bëjë ofertën e saj në internet më të përshtatshme për ju. Kjo ndodh nga kukit që ofrojnë informacion mbi cilësimet e shfletuesit, vendndodhjen, llojin e pajisjes që përdoret për të hyrë në faqen e internetit etj. Gjithashtu, kukit mund të ofrojnë informacione për faqet e tjera të internetit që mund të keni vizituar, gjë që përsëri mund të jetë e dobishme për të përcaktuar përmbajtjen që mund të shihni në faqen e internetit të "Sonova". Përmes kukive, "Sonova" mund të mësojë gjithashtu rreth preferencave të shfletimit, si dhe për produktet që ju interesojnë. Përderisa kukit në parim nuk ju identifikojnë drejtpërdrejt, "Sonova" mund të jetë në gjendje të lidhë përdorimin e mëparshëm të faqes së internetit pasi të regjistroheni me detajet tuaja në një faqe në internet të "Sonova".

Disa nga kukit që përdoren nga faqet tona të internetit caktohen nga ne dhe disa caktohen nga palë të treta në emër të "Sonova". Përdorimi ynë i kukive nga palët e treta mundëson reklamim të përshtatur, në mënyrë që të shihni reklamimin e "Sonova" në faqet e internetit të papërshtatshme, të cilat ju shfletoni.

Nëse nuk jeni të interesuar për avantazhet e kukive, funksioni "Ndihmë" i shfletuesit mund të japë udhëzime se si të parandaloni kukit ose si të fshini kukit ekzistuese. Gjithashtu, ju mund të mësoni se si të bllokoni të gjithë kukit e reja në shfletuesin tuaj dhe se cilët hapa konfigurimi kërkohen për të marrë një njoftim rreth kukive të reja. Informacion shumë i dobishëm për kukit në përgjithësi mund të aksesohet në http://www.allaboutcookies.org/.

Gjithashtu, faqet tona të internetit mund të përdorin "Google Analytics", një shërbim analitik në faqen e internetit i ofruar nga Google, Inc. ("Google"). Edhe "Google Analytics" përdor kuki, ndër të tjera për të ndihmuar faqen e internetit të analizojë se si përdoruesit e përdorin faqen në disa pajisje. Informacioni i gjeneruar nga kukit në lidhje me përdorimin e faqes në internet do të transmetohet dhe do të ruhet nga "Google", edhe në serverët në Shtetet e Bashkuara. Për të mësuar më shumë rreth "Google Analytics", klikoni këtu. Ju mund të hiqni dorë që të gjurmoheni nga "Google Analytics" për të ardhmen duke shkarkuar dhe duke instaluar shtesat e heqjes dorë të "Google Analytics" për shfletuesin tuaj aktual të faqes së internetit.

 

PËRBËRËSIT SHTESË TË MEDIAS SOCIALE

Përbërësit shtesë të mediave sociale janë pjesë e disa faqeve të internetit të "Sonova" dhe ekzistojnë për ofruesit e mediave sociale ("Ofruesi") siç janë "Facebook", "Instagram", "Twitter", "LinkedIn", "Google+" dhe "Youtube". Kur vizitoni një faqe duke klikuar në një përbërës të tillë, shfletuesi do të lidhet me serverin përkatës të medias sociale. Në të njëjtën kohë, ofruesi do të dijë që keni vizituar faqen tonë të internetit para se të shkoni në faqen e medias sociale. Nëse jeni regjistruar dhe jeni identifikuar me ofruesin përkatës, vizita juaj gjithashtu mund të lidhet me llogarinë tuaj të përdoruesit. Ofruesit në përgjithësi nuk ofrojnë informacione specifike për të cilat transmetohen të dhënat gjatë përdorimit të përbërësve shtesë të medias sociale. Prandaj, ne nuk kemi ndonjë aftësi vendimtare për të verifikuar përmbajtjen dhe fushën e të dhënave të transmetuara ose përdorimin e tyre nga ofrues të tillë, për informacione të mëtejshme në lidhje me këtë, referojuni parashikimeve ligjore për mbrojtjen e të dhënave të ofruesit përkatës. Nëse nuk dëshironi që një ofrues të mbledhë të dhëna për ju përmes faqes sonë të internetit, çaktivizoni përbërësit shtesë në shfletuesin e internetit. Nëse dëshironi të shmangni një lidhje për te ndonjë llogari ekzistuese përdoruesi, duhet të dilni nga faqja e internetit e medias sociale para se të vizitoni në faqen tonë të internetit.